2.1. Dimensiunile Anvelopelor – Ce înseamnă ?

Umerii masivi si canalul central continuu asigura o capacitate de reactie sporita, la care se adauga un control optim si o manevrabilitate de exceptie Anvelopele au rolul de a oferi siguranta si aderenta autoturismului. Totusi se poate aproxima destul de usor si cu o ruleta.

Numarul 50 indica faptul ca inaltimea sectiunii transversale a cauciucului (de la margine pana la banda de rulare sau suprafata de contact a anvelopei cu solul) este de 50% din latimea cauciucului. Acest lucru va ofera o siguranta mult mai buna pe carosabil, dimensiunile anvelopelor intrucat diferenta dintre o anvelopa de clasa A si una de clasa F de exemplu este de 18 metri. Cel mai recent top al anvelopelor anvelope tigar producator de vara a fost realizat de Auto Zeitung, Germania si cuprinde atat companii care nu ar fi putut sa lipseasca dintr-un astfel de top, cat si nume neasteptate.

Indicele de sarcina al anvelopei este 91. Insa cauza cel mai des intalnita este imbatranirea cauzata de functionarea masinii cu o presiune gresita in pneuri.

In plus, trebuie sa amintim o exceptie si anume faptul ca H nu se afla la locul ei insa intre U si V indica o viteza de pana la 210 km/h. Fullrun Frun-one 205/55 R16 91V face parte din clasa de anvelope de Inalta Performanta, certificand faptul ca ofera performante mai bune in comparatie cu anvelopele din clasa Standard.

Bridgestone Turanza T001 Ca si Vredestein Ultrac Centro, Bridgestone sunt un brand cu performante mult peste asteptari pe suprafata umeda, insa pierd puncte la alte teste, nereusind sa se clasifice decat pe ultimul loc din topul ce listeaza cele mai bune anvelope tigar producator (view Indytostay) de vara, top realizat de germanii de la Auto Zeitung. Cu ruleta intinsa perfect, trecand prin dreptul centrului butucului, masori distanta dintre marginile jantei obtinand astfel diametrul.

Continental Sport Contact 5 Cele mai bune anvelope de vara conform testelor realizate de nemtii de la AutoZeitung (teste pe perioada de vara cu un BMW seria 3 320i 170 cp realizate atat pe suprafata uscata cat si pe suprafata uda), cu un scor de 263 de puncte din maxim 300, Continental Sport Contact 5 sunt disponibile si in Romania, ele se comporta excelent pe suprafata uscata, la franare de la 100 km/zero si la slalom, insa au o performanta mediocra pe un carosabil ud.

Turisme, pentru sezonul de Vara.Rezultatul reconstructiei se concretizeaza in Anvelope Reconstruite de calitate inalta asa cum sunt si anvelopele 215/55 R16 POWER, ce pot fi achizitionate mai ieftin decat anvelopele de buget, desi au caracteristicile de anduranta cel putin egale ca ale anvelopelor noi de calitate medie

Siguranta sporita: Suprafata de contact cu solul mai mare cu 10% pentru aderenta optima.

Acest indice semnifica faptul ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o capacitate de incarcare maxima de 615 kilograme pe fiecare roata in conditii de siguranta. Nivelul de zgomot se calculeaza in decibeli si se refera la zgomotul exterior si nu la cel din habitaclu In Romania anvelopele Toyo PRoxes T1 Sport se numara si printre anvelopele de top cu cel mai bun pret.

De ce crește distanța de frânare pe pista udă și uscată?

Leave a Reply

Your email address will not be published.