ADAC: Testul Anvelopelor De Toate Dimensiunile 235/55 R17 (2021)

Anvelope Iarna 16 inch Continental 205\/55 R16 #11153272Si v-am povestit aici de ce marci precum Pirelli, Michelin, Continental sau Bridgestone au nenumarate avantaje fata de marcile mai putin cunoscute Materialul din care sunt confectionate anvelope Tigar este unul extrem de bun ce rezista destul de bine la uzura un timp de rulare indelungat. Dimensiunea adâncimii minime de siguranţă a canelurii este semnalizată prin aşa numiţii indicatori de uzură, care sunt proiecţiile de la baza canelurii care sunt, de asemenea, de 1,6 mm

Indicatorul de eroare de sistem TPMS se combină cu simbolul indicator колесо мд pentru presiunea scăzută în anvelope. Dimensiunea anvelopelor: latime/inaltime R diametru. Indice de viteza prezent la foarte multe tipuri de anvelope, in special la pneurile pentru autoturisme de cilindree mica si medie atat de vara cat si de iarna sau allseason.

Si cand avem parte de o anvelopa explodata, putem pierde controlul masinii. Reprezinta departare intre prezoane si trebuie cunoscuta exact pentru alegerea corecta a jantelor. Ca o funcție de siguranță suplimentară, mașina este echipată cu un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS), care indică dacă presiunea aerului într-una sau mai multe anvelope este prea scăzută.

Aproape toate anvelopele moderne de turism, anvelope 4×4 si anvelope pentru autoutilitare au constructie radiala deci nu trebuie sa tii cont de acest aspect atunci cand iti achizitionezi anvelope. Un set complet de anvelope Falken Eurowinter HS01 SUV, cu dimensiunile 215/65/R16 si indice anvelope de viteza H, se gaseste astazi la preturi cuprinse intre 1300 si 1450 lei.

Fiecare grup de litere si cifre de pe peretele lateral al anvelopei are o semnificatie aparte. Pret de achizitie – 89 din 100. Acest indice semnifica faptul ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o capacitate de incarcare maxima de 475 kilograme pe fiecare roata in conditii de siguranta.

Notatia TWI (Tread Wear Indicator) care apare in mai multe locuri pe lateralul anvelopei. Dacă mașina este echipată cu anvelope de dimensiuni care diferă de recomandarea producătorului, aflați presiunea corectă pentru acestea. Marcajul prezinta 3 grupuri de cifre de genul 195 / 65 / R15 unde primul numar reprezinta latimea anvelopei in milimetri (195), al doilea (65) – raportul de aspect latime/inaltime, iar ultimul numar (15) – dimensiunea inelului interior al anvelopei

În informațiile următoare, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope este denumit generic TPMS.

Dacă simbolul indicator pentru presiunea scăzută se aprinde, opriți și verificați roțile cât mai curând și umflați la presiunea corectă

Insa, daca tii cont de importanta pe care o au anvelopele pentru siguranta ta in trafic, de investitia financiara semnificativa necesara si de numarul foarte mare de modele de anvelope disponibile pe piata, decizia devine brusc una dificila.

Celelalte elemente au aceleasi semnificatii aratate la pct. Testele efectuate de producatori se desfasoara in conditii ideale iar numerele sunt acordate pornind de la anvelopa considerata drept punct de referinta de catre producatorul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *