Indicele De Viteză şi De Sarcină Al Anvelopelor ☑ Articole

YYxZ.ZZ – unde YY este diametrul aproximativ in inch a rotii cu anvelopa montata iar Z.ZZ este latimea anvelopei in inch cu zecimale. De noroi – beneficiaza de o cale de rulare cu crampoane mari, mai inalte si cu spatii generoase deschise intre ele, garantand o jonctiune optima, fara a aduna insa noroiul.

Dimensiunea, greutatea si viteza reprezinta caracteristici obligatoriu de respectat si trebuie sa le iei in calcul atunci cand vrei sa achizitionezi un set de anvelope de vara. Deci, daca locurile in care conduci nu au elemente extreme, cauciucurile se comporta foarte bine si te ajuta sa conduci in siguranta oricand.

Dunlop SP346 – anvelopa de camioane, care oferă kilometraj ridicat și un nivel scăzut al consumului de carburant față de predecesoarea sa, precum și un excelent nivel al controlului și manevrabilității în toate condițiile de carosabil

De aceea, este necesar să fie citite actele autovehiculului unde este prezentat indicele de greutate admis.

La schimbarea anvelopelor trebuie să fim atenţi ca diametrul exterior a anvelopelor noi să fie egal (sau puţin mai mic) cu diametrul anvelopelor vechi. Daca veti opta pentru anvelope de iarna in sezonul rece, pentru vara alegeti anvelope ideale pentru calatorii confortabile, cu o capacitate buna de manevrabilitate, performanta imbunatatita pe timp de ploaie sau cu o durata mai lunga de rulare.

In general brandurile premium ofera performante superioare gratie calitatii materialelor folosite in constructia pneului, a procesului de fabricatie si standardelor riguroase de test. Evident, exista si riscul ca un pneu sa cedeze si cand masina este parcata sau cand circuli cu viteza mica.

Straturile de cauciuc ale acestor anvelope sunt asezate in directii opuse, indice sarcina anvelope in diagonala dintr-o parte in alta.

Ei pot prefera anvelope care sa puna accent pe confort in detrimentul manevrarii sau pe manevrare in detrimentul duratei de utilizare a benzii de rulare. Rotiti anvelopele in mod regulat, asa cum se specifica in manualul de utilizare pentru a asigura o mai buna uniformizare a uzurii benzii de rulare.

Forma lor este gandita in asa fel incat sa asigure un confort sporit la utilizare si, in general, prezinta dimensiuni de 26 de inch.

Daca spre exemplu, indicele de viteza al anvelopei corespunde la 180km/h si coducatorul auto circula cu o indice viteza anvelope – mouse click the next internet page, de 120km/h, exista riscul ca anvelopa respective sa cedeze datoriita vitezei ridicate, datorita vitezei mai mari decat cea pentru care a fost conceputa de catre producator (conform celor de la Pirelli).

Baza anvelopei – formată din straturi de metal, coli țesute din fire de oțel, țesătură textilă și cauciuc. Adevarat, marcile consacrate in domeniu tind sa aiba un nivel ridicat de calitate in mod constant, insa exista si producatori de anvelope mai putini cunoscuti care ofera produse excelente la preturi mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *